Luizen alarm !

Luizen alarm !

DOE DE TEST

Controleren of je kind luizen heeft? Dat doe je met de natte-kam-methode:

  • Maak het haar van je kind nat met lauw water.
  • Wrijf het natte haar overvloedig in met conditioner en kam de knopen uit het haar.
  • Kam het haar van achter (van de nek) naar voor (naar het voorhoofd) met een fijn getande kam, bij voorkeur een speciale luizenkam. Kam hierbij ook heel goed achter de oren en druk de kam goed tegen de hoofdhuid.
  • Veeg telkens je kam af aan een witte zakdoek, servet of keukenpapier en kijk of je luizen ziet. De grijswit tot bruine luizen van 2 tot 3 mm vallen immers sterk op tegen de witte achtergrond.

PAK ZE AAN

Luizen behandelen, dat kan je doen op drie manieren:

1. LUIZEN BEHANDELEN MET DE NATTE-KAM-METHODE

Je gebruikt de methode zoals hierboven beschreven. Dit herhaal je om de 3 dagen. Het is een goedkope, kindvriendelijke én effectieve methode. Maar ze vraagt wel tijd en discipline.

 

2. LUIZEN BEHANDELEN MET ELIMAX

De Elimax luizenshampoo bestaat uit een speciaal ontwikkelde olie die luizen en neten doodt door ze te verstikken. Bovendien bevat het geen insecticiden waardoor luizen niet resistent kunnen worden. Ook maakt deze shampoo de haren van je kind luis-onvriendelijk waardoor nieuwe luizen wegblijven.

Hoe werkt het: breng de shampoo aan op droog haar. Dit doe je op zowel de hoofdhuid als op de lengtes van het haar. Laat de vloeistof 15 minuten intrekken terwijl je het haar kamt volgens de natte-kam-methode. Spoel het grondig uit en kam het nog eens goed door met een luizenkam. Deze shampoo maakt de haren bovendien niet vettig.

Behandel je luizen bij je kind, vergeet dan ook niet kleding, beddengoed, knuffels, mutsen, borstels, enzovoort te behandelen. Dit doe je door alles op ten minste 60°C te wassen. Spullen die niet in je wasmachine passen, bewaar je 2 tot 3 dagen in een afgesloten plastic zak.

LUIZEN BEHANDELEN: ADVIES OP JOUW MAAT

Twijfel je nog over welk product het best bij jou of je kind past? Wij staan steeds voor je klaar met advies.